proces

Een custom frame laten bouwen is meer dan je maten doorgeven en na lang wachten je fiets ontvangen. Ik ben van mening dat het persoonlijke contact en gesprek, een uniek ontwerp en het bouwproces alledrie even belangrijk zijn om te komen tot de beste fiets.
Grofweg ziet de bouw van een frame er ongeveer als volgt uit:

Stuur me als eerste een bericht met je dromen en wensen: wat wil je met de fiets gaan doen, waar rij je graag, wat is je rijstijl, hoe groot ben je, wat rij je nu, etc. Alles om mij een eerste indruk te geven van wie je bent. Hierna maak ik graag een afspraak, ofwel bij de werkplaats, telefonisch of via de mail of chat. Wat je het prettigst vindt. Mocht je een testrit willen maken dan kunnen we ook ergens in het land afspreken. Voor mountainbikes en gravelbikes zijn Amerongen en Zeist favoriet bij me, maar in de buurt van Berkel zitten bijvoorbeeld ook Bergschenhoek en Vlaardingen.

Qua maatvoering krijg ik graag wat lichaamsmaten van je door, en ook de afstelling van je huidige fiets. Mocht je niet zo goed weten wat lekker zit, of heb je klachten dan verwijs ik je graag eerst door naar Mago in Rotterdam voor een uitgebreide bikefit.

Aan de hand van alle gegevens, onze gesprekken en de eventuele proefrit zet ik een eerste tekening op. Deze pas ik net zolang aan totdat we het er samen over eens zijn dat dit de perfecte fiets voor je is. Pas dan zal ik je vragen om een aanbetaling van 50% van de uiteindelijke frameprijs en ga ik na betaling onderdelen bestellen.
Wanneer ik met de bouw van je frame begin zal ik dit melden, en gedurende de bouw probeer ik regelmatig updates en foto’s door te sturen.
Nadat het frame bij spuiter of poedercoater is geweest loop ik het helemaal na, tap, ruim en vlak ik het waar nodig en behandel het intern tegen roest. Na betaling van het 2e deel van de factuur stuur ik het frame goed ingepakt op of kan je het zelf ophalen. Heb je een complete fiets besteld dan zal ik vakkundig alles opbouwen en na een grondige doch voorzichtige proefrit de fiets afleveren.