project12.

project12 Cycleworks is een kleine framebouwer die het ontwerpen van fietsen minstens zo leuk vind als het bouwen ervan. Van de eerste schets tot de laatste controle, van de headbadge tot de eigen dropouts, alles gaat door de handen van mij; Michiel Burgerhout.
Na jarenlang als architect prachtige projecten te hebben gerealiseerd besloot ik begin 2016 dat het tijd was voor iets anders. Iets nóg mooiers. Iets waarbij ik mijn ontwerpkwaliteiten en technische bagage kon combineren met mijn grootste passie: fietsen.
Of beter gezegd: stalen fietsen, hardgesoldeerd en met de hand gemaakt. Ik pretendeer niet de snelste of lichtste fiets te maken, maar wel altijd de fiets die je de grootste grijns geeft. Of dit nu is op een eindeloze Granfondo, een waanzinnige technische singletrack of er gewoon thuis naar kijkend. project12 fietsen kenmerken zich door de eigen dropouts, handgemaakte gussets en de kenmerkende brug tussen de seatstays.

Ik werk met 247watersnijden voor custom frameparts, Wowt voor het betere CNC werk, Cyclepaint voor lakwerk,  Prisma coatings voor de poedercoat, en dePotterXL voor decals en printwerk.