project12.

project12 Cycleworks ís Michiel Burgerhout. Van de eerste schets tot het maken van de headbadge, alles gaat door mijn handen.
Na jarenlang als architect prachtige projecten te hebben gerealiseerd besloot ik begin 2016 dat het tijd was voor iets anders. Iets nóg mooiers. Iets waarbij ik mijn ontwerpkwaliteiten en technische bagage kon combineren met mijn grootste passie: fietsen.
Of beter gezegd: stalen fietsen, hardgesoldeerd en voorzien van talloze custom details. Ik pretendeer niet de snelste of lichtste fiets te maken, maar wel altijd de fiets die je de grootste grijns geeft. Of dit nu is op een eindeloze Granfondo, een waanzinnige technische singletrack of er gewoon thuis naar kijkend.

Mocht je eens willen praten over een fiets, of een rondje op 1 van mijn fietsen willen rijden, graag! Na het fietsen zelf is praten over fietsen mijn favoriete tijdsbesteding. Een exacte prijs is door het maatwerk lastig zo te noemen, maar voordat je ergens aan vast zit krijg je een ontwerp en een vaste prijs van me. Voor een fixie in een RAL kleur gepoedercoat reken ik rond de 1.100,-, een complexere Long Travel Hardtail met interne kabels, custom yoke en dropouts, in Reynolds 853 en met hoogwaardig lakwerk zal dit uiteraard overstijgen. 

De eerste frames (nrs 12.011 12.013 tm 12.015) biedt ik aan met een early adopterskorting van 20%.

Ik werk nauw samen met Frank Kindermans van Mago, zowel voor de bikefitting als de wielen. Door een bikefitting vooraf kunnen bijzonderheden in de fysiek worden gevonden en daar waar nodig in het ontwerp meegenomen. Na de oplevering van het frame zal Frank de fiets ook nog fijnafstellen voor een perfect zit. Daarnaast werk ik met 247watersnijden voor custom frameparts, Prisma coatings voor de poedercoat, Nicolor voor het beste lakwerk en dePotterXL voor decals.