Vertigo


Vertigo is een stalen, hardgesoldeerde full suspension, op maat gemaakt, met custom geometrie en veerweg, handgebouwd onder de rook van Rotterdam.
Door de zitbuis als ruggegraat te gebruiken kan de rest van het frame op op maat worden gemaakt. 29er of 650B, XC/Trail geometrie of  lekker long en slack? Behalve de zithoek (tussen de 75 en 77 graden, afhankelijk van de maat) is verder alles mogelijk. Stack en reach, achtervork lengte, vorkhoek and bracket hoogte. Vertigo kan voor verschillende maten demper worden gebouwd, met een veerweg tussen de 95 en 153mm.
Op de foto’s staan de eerste twee pre productie modellen. De definitieve fiets is nog steeds briljant, maar met verfijnde details, iets verbeterde veerkarakteristiek, en nog mooiere rocker en ruimte voor bredere banden en grotere kettingbladen. Zie de tekening voor alle mogelijkheden.

Vertigo kan net als alle andere project12 frame worden besteld; stuur me een bericht met je dromen en ideeën en ik ga het gesprek aan totdat we de perfecte fiets voor je hebben gevonden. 

Prijzen voor een volledig custom frame in elke RAL kleur (zonder demper) beginnen bij  € 2.350,- .
De eerste 5 3 frames zijn te koop voor slechts € 1.990,-

Opties als interne kabels, custom lakwerk of candy poedercoat zijn uiteraard mogelijk tegen meerprijs.

Elk frame is uniek en op maat gemaakt. Wil je je initailen uitgesneden in de dropouts, of een balhoofd met geintegreerde lagers? Geen probleem!

Er zijn 2 verschillende rockers voor Vertigo. Een ST versie (op de foto) voor meer XC georienteerde fietsen en een LT versie voor fietsen met meer veerweg.  

Old school handwerk en fillet brazing gecombineerd met watergesneden 4130 staal, gedraaide RVS en Alu hardware voor de draaipunten en een prachtig geCNCde rocker uit 6082 aluminium.

De karakteristieke project12 dropouts, met de remmen op de liggende achtervork en old school IS bevestiging. Geen kwetsbare draad zoals bij post mount en eenvoudig aan veel remmen aan te passen middels een goedkope adapter. What’s not to like? (and ja, dat zijn speedfins 😉 )

Elk